Työstäni ja minusta

Reissuni graafisten töiden tekijänä on ollut pitkä ja antoisa – kiitos siitä kuuluu asiakkailleni, sekä yrityksille, joissa olen saanut työskennellä.

Aloitin graafiset työt sanomalehtien taittajana jo nuorena tyttönä, vuonna 1992, lehtitalo Keski-Uusimaassa Tuusulassa. Myöhemmin työskentelin kirjojen taittajana Gummeruksella, sekä graafisena- ja markkinointisuunnittelijana mm. Kymenlaakson amk:n Yrityspalvelussa, Siemensillä, SLO:lla ja Viherlandiassa.

Etelä-Suomessa, lähinnä Helsingissä ja vähän ulkomaillakin, tuli elettyä elämää ja tehtyä töitä 13 vuotta. Nykyään asun synnyinkaupungissani Jyväskylässä, ja perheeseeni kuuluu mies, kolme teiniä, kaksi rauhallista maatiaiskissaa ja yksi vilkas jackrussellinterrieri. Vuonna 2015 perustin Selldone-toiminimen .

Graafisen alan töistä olen saanut tehdä vuosien aikana ilmoituksia, esitteitä, sanomalehtiä, yritysjulkaisuja, logoja, kirjoja, etikettejä, myymälämarkkinointia, pakkaussuunnittelua, opasteita ja kaikenlaista markkinoinnin ja viestinnän tukimateriaalia. Tuotteiden painosmäärät ovat vaihdelleet yhdestä kappaleesta puoleen miljoonaan, painotuotteet hiirimatosta rekka-auton teippauksiin, ja asiakasyritykset yhden ihmisen pajasta suureen pörssikonserniin. Palvelen Sinua ilolla, olipa graafinen tarpeesi suuri tai pieni.

Valokuvaajaksi
Aloin harjoittelemaan valokuvausta vasta neljänkympin ”paremmalla puolella”, joten valokuvaajana olen hyvin nuori tapaus. Suoritin valokuvaajan ammattitutkinnon Jyväskylän Gradialla (VAT 2019), ja sen jälkeen olen tehnyt yritys- ja yksityiskuvauksia. Valokuvaajan erikoisammattitutkinnon suoritin VVI:llä kesällä 2021. Kuvaan mieluiten luonnonvalossa ulkona tai sisällä, mutta studio on myös tarvittaessa käytössä.

Työntekijä ja yrittäjä
Olen tehnyt töitä sekä työntekijänä että yrittäjänä, ja uskon, että tämä monipuolisuus yhdessä iän tuoman elämänkokemuksen kanssa auttaa minua ymmärtämään asiakkaitteni markkinoinnin ja viestinnän tarpeita hyvin. Koska katselen asiakasyrityksiä ulkopuolisen silmin, pystyn näkemään asioita kuluttajan ja loppukäyttäjän näkövinkkelistä – koen, että tästä on ollut pelkästään hyötyä yrityksille.

Arvoni
Omia ja samalla yritykseni arvoja ovat kunnioitus, avoimuus ja rehellisyys. Kunnioittamalla toisiamme ja toistemme ammattitaitoa yhteistyössämme, voimme hyvin, ja teemme matkastamme kevyemmän kulkea. Yhteistyössä avoimuus ja rehellisyys on tärkeää, jotta päästään parhaaseen lopputulokseen. Persoonaltani olen sekoitus luovaa irrottelijaa, sekä rationaalisesti ajattelevaa toimijaa. Tässä rakastamassani työssä voin hyödyntää molempia puoliani.

Monipuolisuus
Graafisten töiden ja valokuvauksen lisäksi autan asiakastani mielelläni myös markkinoinnissa ja viestinnässä. Jos osaamiseni loppuu jossain asiassa, verkostostani löytyy markkinoinnin eri osa-alueiden ammattilaisia jatkamaan. Älä epäröi ottaa yhteyttä, mikäli sinulla on mielessä yhtä ja toista markkinoinnin, graafisten töiden, valokuvauksen, tekstien ja myynnin edistämisen saralla. Katsotaan miten voin auttaa Sinua, ja olisiko verkostostani Sinulle hyötyä.

Terkuin
Johanna / Selldone